Kanser tedavisi sırasında damak zevkinizi değiştirin, daha fazla sebze tüketmeyi deneyin

Bahar havasını seviyorum! Ilık uzun günler, çiçekler açmış ve ağaçlar yeşillenmiş ve markette mevsimin taze sebze ve meyveleri yerini almış.

Birkaç hafta önce taze sebzeler ve meyveler açısından oldukça zengin olan Akdeniz diyetinin yararlarından bahsetmiştim. Bu bahar beslenme düzeninize daha fazla sebze ve meyveyi dahil etmenin farklı yollarını bulun ve bunu tüm yıl boyunca devam ettirin.

Benim bunu yapmak için tercih ettiğim ve favorim olan yol ise güzel bir salata hazırlamaktır. Salatayı hazırlarken canlı ve yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz (haşlanmış ya da ızgara edilmiş), taze soğan ve turp ekleyebilirsiniz. Beyaz fasulye de dahil olmak üzere nohut veya yağsız kavrulmuş hindi gibi protein bazlı yiyecekleri de salatanıza ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve balsamik sirke ile yapılan basit bir sos ile salatanızı tamamlayın ve bu lezzetli karışımın tadını çıkarın.

Kanser tedavisi sırasında ve sonrasında damak zevkiniz bir parça değişebilir. Özellikle bu dönemde et yerine sebzenin tercih edildiğini pek çok kişiden duydum. Bunun yanı sıra güzel bir protein bazlı yemek seçeneği ise bir omlet ya da frittata yapmak olabilir. Bu fikir için bulabileceğiniz pek çok tarif mevcut.

Benim en çok sevdiklerim arasında 2-3 yumurta ile ya da sadece yumurtaların beyazları kullanılarak yapabileceğiniz sote edilmiş soğan, kabak, mantar, brokoli ya da kuşkonmaza taze kabuklu patateslerin de eklenmesiyle hazırlanan omletler yer alır. Sebzelerinizi sotelerken az miktarda zeytinyağı kullanın bu sayede daha sağlıklı olacaktır. Eğer bu yemeğin yanında ekmek tüketmek isterseniz tam tahıllı olanları tercih edin.

Tatlı olarak, taze çilek, yaban mersini, muz ile vanilyalı veya sade yoğurt karışımlarıyla hazırlayabileceğiniz alternatifleri deneyin. Üstüne bir kaç fındık veya küçük bir granola ekleyerek kendinizi mutlu edin.